De unde provin extensiile

De unde provin extensiile? Află acum!

De unde provin extensiile oare?

Extensii de păr uman: acest termen simplu are o afacere complicată în urmă. Această industrie nu este atât de ușor de explorat. Prima sursă a acestei industrii este tonsura de păr din templele din sudul Indiei. “Tonsura” a provenit din limba latină indicând că această practică predomină din cele mai vechi timpuri.

De-a lungul timpului practica de tonsurare și rezultatul “părului” sa dovedit a fi o industrie de întâmplări cu atât de mulți clienți care așteaptă parul de cea mai bună calitate. Deși tonsura de păr își are rădăcinile în Europa, se întâmplă acum în foarte puține locuri – majoritatea în sudul Indiei. Aici oamenii din religia hindusă sacrifică părul (considerat un simbol al frumuseții) lui Dumnezeu în schimbul binecuvântărilor lui Dumnezeu.

Dacă India este considerată sursa de păr, de ce exista atât de multe companii de păr in  China? Cum industria părului din China este mult mai mare decât India? Cum furnizează chinezii păr mai ieftin decât indienii?

Răspunsul este simplu – Tonsura părului nu este singura sursa de par
Femeile din satele indiene colectează parul din periatul zilnic de coafură  – părul care ramane și se lipeste de pieptene este colectate ca o grămadă – aproximativ 0,01 Kg pe zi pe persoană. Apoil il vand colectoriilor locali. Acești colectori locali vând colecționariilor regionali care, la rândul lor, vând către companii indiene și (în principal către) chineze. India, fiind cea de-a doua țară cu cea mai mare populație,cantitatea colectionata este atât de mare incat este transportata de zeci de camioane  din India peste graniță.

Această sursă de păr nu este de înaltă calitate – capetele și cozile sunt amestecate și încurcate. Ele sunt puternic procesate (folosind produse chimice) pentru a elimina incurcaturile si a le face sa arate ca remy. (Părul virgin este părul procurat din temple unde capul și coada sunt aliniate într-o singură direcție). Aceste produse chimice de prelucrare slăbesc părul și îndepărtează toate cuticulele. Deoarece cuticulele sunt decojite, parul nu poate dura mai mult. La spălare, părul se încurcă până la extrem. De asemenea, substanțele chimice sunt prea dure și pot provoca infecții ale pielii.

De unde provin extensiile? Din India și Rusia!

De aceea  părul chinezesc și multe dintre companiile indiene sunt mult mai ieftine. Aceste păr ieftin nu se deosebește de produsele “Made In China”. Utilizați-o o dată și ……. aruncați-o. Cel mai rău este că majoritatea  urmăresc China pentru prețuri competitive. Foarte puține companii rămân în continuare și livrează parul din  templu de înaltă calitate și sunt rare. Adevărata provocare pentru distribuitorii de păr uman este găsirea furnizorilor potriviți de păr uman care ar putea să le ofere parul de înaltă calitate în mod consecvent. Foarte puține companii s-au confruntat și au cucerit această provocare – Restul tuturor; incepe, procura, vinde si dispar in cateva luni …..

Această industrie a părului uman este mult mai complicată decât pare. Industria de frumusețe din întreaga lume (inclusiv, dar fără a se limita la SUA și Europa) depinde foarte mult de “părul din I…

Lasă un răspuns